Core Reset;
Voor een soepel en flexibel lichaam!

Soepel en flexibel
in slechts 36 minuten

Corrigeert stijve
spieren en gewrichten

Verbeter je houding
Voorkom blessures

eFle-xx

Onze unieke flexibiliteitstraining

Onze Core Reset toestellen helpen jou op een eenvoudige en efficiënte manier pijn te bestrijden die voortkomt uit spierverkortingen en lang (stil)zitten.

Wellicht klinkt de term “core” je reeds bekend in de oren. Het vormt het centrale gedeelte van ons lichaam. Sterker nog, het vormt de gehele kern van je lichaam, waar elke beweging vertrekt en ondersteund wordt.

De core omvat het geheel van wel 29 verschillende spieren. Heel wat dus!                 Buik-, rug-, heup- en bilspieren dragen bij aan de ondersteuning van onze romp. Deze spieren vormen de aanhechting met jouw ledematen en zorgen bijgevolg voor de motoriek binnen je lichaam. Iedereen heeft er baat bij om deze spieren te trainen en te versterken.

Daarnaast zorgt een sterke core voor een correcte houding, waardoor onze bewegingsvrijheid optimaal benut kan worden. Alledaagse bewegingen (zoals tillen, heffen en draaien) kunnen we dankzij een getrainde core pijnvrij uitvoeren.

Het trainen van de rompstabiliteit vermindert ook actief nek- en rugklachten, het beschermt ons tegen blessures en verbetert onze sportprestaties dankzij een betere houding. Niet alleen versterken we ons lichaam van binnenuit, het zorgt dat ons lichaam er gestroomlijnd uitziet. Een extra motivatie om aan die core training te beginnen!

Het Core Reset circuit is een combinatie van Flexx en EGYM toestellen met als doel openen van de verkorte spieren aan de voorzijde en versterken van de tegenoverliggende spieren aan de achterkant.

De training neemt 36 minuten in beslag en resulteert in een mooie lichaamshouding en een gestroomlijnd lichaam.

Ontdek nu het Core Reset programma bij Gymclub! De trainers staan voor je klaar om je te begeleiden.

Corrigeer je houding

Verbeter je Flexibiliteit

eFle-xx

Mobiliteit is Key

Steeds meer mensen kampen met rug-, knie- en heupproblemen door lang (stil)zitten. Het zogenaamde “sitting is killing” probleem. Ook wel “het nieuwe roken” genoemd.

Wist je dat Nederlanders gemiddeld 9 uur op een dag zitten en daarmee koploper van Europa zijn? Onze flexibiliteit en mobiliteit worden flink op de proef gesteld, wat resulteert in stijve spieren en een beperkte bewegingsvrijheid. Het trainen van onze flexibiliteit helpt hierbij en bevordert daarnaast onze krachttraining. Je vergroot namelijk de Range of Motion en verlaagt de kans op blessures. Wacht niet en maak kennis met onze flexibiliteitstraining.

Erik legt het uit

Soepel en flexibel in slechts 7 minuten

Bye Bye Rugklachten

 Hallo Mobiliteit

Heb je vragen?

Neem gerust contact op, we helpen je graag op weg met advies en tips.

Download onze app

Via onze member app kun je lessen boeken.
Apple Store
Google Play